Ususret biciklijadi Srce Velebita 28. - 30.05.2021.

Ususret biciklijadi Srce Velebita 28. - 30.05.2021.

Odbrojavanje do biciklijade Srce Velebita-Sveti Rok MTB Tour 2021. je počelo!! 28. do 30.5.2021.

Dragi prijatelji,

Dok vi s nestrpljenjem odbrojavate dane do petka 28.5. kada kreće ovogodišnje izdanje svima nam drage biciklijade Srce Velebita-Sveti Rok MTB Tour kojom već tradicionalno otvaramo biciklističku sezonu na području općine Lovinac i Parka prirode Velebit, mi, organizatori, imamo pune ruke posla!

Nakon pet godina rada i truda, vrijeme je da se zahvalimo svima koji su s nama razvijali ideju o promociji cikloturizma u općini Lovinac- jednom od najljepših dijelova Like s bezbroj izvora pitke vode, potoka i rječica podno veličanstvenog Velebita.

Vama, našim vjernim pratiteljima, zahvalit ćemo zajedničkim druženjem po kojem su ove biciklijade prepoznate kako na mnogobrojnim ponuđenim turama, lakšim i težim, kombiniranim planinarsko-biciklističkim turama, uz klasike Tulove Grede i Zir, od ovog proljeća i na spektakularnoj Stazi Malog Princa, tako i tijekom after-bike programa.

Poštujući epidemiološke mjere, ove godine glavno druženje je planirano za subotu 29.5. na otvorenom prostoru Izletišta Cvituša gdje će završiti sve subotnje ture. Od 15 sati svaka grupa sa svojim vodičima priprema roštilj, a nakon odmora kreću nadmetanja u tradicionalnim ličkim sportskim igrama i biciklističkoj alki. Vrhunac proslave svakako je koncert pijaniste Mateja Meštrovića koji počinje u 18 sati kako bismo dronom i kamerom zabilježili za povijest naših prvih pet godina! Obećajemo zabavu do dugo u noć, a naručit ćemo i zvjezdano nebo!

Sve naše vjerne sudionike molimo da u subotu obuku svoje majice Srce Velebita, a ako još netko nema ovu majicu, prodavat ćemo ih kod akreditacijskog pulta.

U vašim ovogodišnjim sudioničkim vrećicama, čekaju vas brendirani buffovi Srce Velebita te vas molimo da budete naši/e manekeni/ke!

Važne informacije za sudionike biciklijade:

Akreditacijski pult bit će postavljen ispred Hostela Sveti Rok, svaki dan od 7,30 do 9 sati.

Na info pločama ispred Hostela bit će satnice svih aktivnosti biciklijade za sva 3 dana s imena vodiča svake ture te njihovi kontakt brojevi. Satnicu biciklijade ćete moći skenirati pomoću QR koda na web i facebook stranici Srce Velebita te na info ploči.

Molimo da kotizacije uplaćujete na račun Udruge Srce Velebita do 25.5. kada se zatvaraju on-line prijave. Daljnje prijave & uplate kotizacije su moguće isključivo na akreditacijskom stolu u iznosu od 200 kn.

Na nekoliko mjesta ispred Hostela kao i na Izletištu Cvituša bit će postavljena dezinfekcijska sredstva za ruke te vas molimo da ih obvezno koristite.

Molimo održavajte distancu te nosite maske kada god je to moguće. Obvezne su maske prilikom prijave kod akreditacijskog stola te održavanje distance od 2 metra.

Bike & Hike tura Staza Malog Princa, u petak 28.5., ima ograničeni broj sudionika (30) zbog iznimno zahtjevnog terena (dio penjačke staze ima ferate i ljestve) tako da će sudionici biti organizirani u 3 grupe sa po 2 vodiča. Molimo da prilikom prijave na ovu turu svakako pogledate fotografije sa staze i sami procijenite svoju psiho-fizičku kondiciju!

Molimo sve koji se prijavljuju za noćnu vožnju Velebitski šišmiši (petak, 28.5.u 20 sati start ispred Hostela Sveti Rok) da obvezno provjere ispravnost svojih svjetala na biciklu i naglavnih svjetiljki jer se vozi po zahtjevnim šumskim putevima bez rasvjete!

Molimo sve sudionike koji se prijavljuju na teže staze da obvezno imaju rezervnu zračnicu za gume i pumpu.

Molimo ponesite na ture dovoljno tekućine i nešto hrane- gdje god je to moguće na turama ćemo organizirati punkteve s dodatnom vodom i Cedevitom (gratis). Moguće je kupiti piće (piva, coca-cola) po cijeni od 10 kn/boca.

Nadamo se da će nas i ove godine pratiti sunčano vrijeme. Stoga savjetujemo da ponesete kremu sa zaštitnim faktorom. Za svaki slučaj ponesite kabanicu ili vjetrovku u slučaju jakog vjetra ili kiše.

Svaki dan uz akreditacijski pult moguće je kupiti neki od suvenira Srce Velebita (majice, buff različitih boja) čime pomažete rad istoimene udruge.

U nedjelju 30.5. od 13 do 17 sati ispred Hostela Sveti Rok bit će organizirana prodajna izložba suvenira i gastro specijaliteta lokalnih proizvođača.

Svim sudionicima koji su odabrali apartmane ili sobe bez doručka/polupansiona savjetujemo da ponesu hranu i piće jer je u Lovincu otvoren samo jedan manji dućan. Napomena: ručak u subotu je organiziran za sve sudionike unutar kotizacije (zajedničko roštiljanje na otvorenom na Izletištu Cvituša).

Moguće je dogovoriti doručak, uz prethodni dogovor, u Hostelu Sveti Rok (Ivana Holjevac – 099 3402410; info@hostelsvetirok.com) i na Izletištu Cvituša (Hrvoje Račić 099 2725095: hrvojeracic1@gmail.com).

Za sve sudionike naše biciklijade koji nisu uspjeli osigurati smještaj u općini Lovinac, dogovorili smo posebne uvjete u motelu Lički krovovi u Gračacu. Na raspolaganju je 25 dvokrevetnih soba na bazi noćenja s doručkom ili polupansiona. Kontakt osoba: Ivica Beranić 095 3980408.

Do skorog viđenja!

Vaš tim Srca Velebita

Važne informacije za sudionike :

Važne informacije za sudionike biciklijade:

 • Akreditacijski pult bit će postavljen ispred Hostela Sveti Rok, svaki dan od 7,30 do 9 sati.
 • Na info pločama ispred Hostela bit će satnice svih aktivnosti biciklijade za sva 3 dana s imena vodiča svake ture te njihovi kontakt brojevi. Satnicu biciklijade ćete moći skenirati pomoću QR koda na web i facebook stranici Srce Velebita te na info ploči.
 • Molimo da kotizacije uplaćujete na račun Udruge Srce Velebita do 25.5. kada se zatvaraju on-line prijave. Daljnje prijave & uplate kotizacije su moguće isključivo na akreditacijskom stolu u iznosu od 200 kn.
 • Na nekoliko mjesta ispred Hostela kao i na Izletištu Cvituša bit će postavljena dezinfekcijska sredstva za ruke te vas molimo da ih obvezno koristite.
 • Molimo održavajte distancu te nosite maske kada god je to moguće. Obvezne su maske prilikom prijave kod akreditacijskog stola te održavanje distance od 2 metra.
 • Bike & Hike tura Staza Malog Princa, u petak 28.5., ima ograničeni broj sudionika (30) zbog iznimno zahtjevnog terena (dio penjačke staze ima ferate i ljestve) tako da će sudionici biti organizirani u 3 grupe sa po 2 vodiča. Molimo da prilikom prijave na ovu turu svakako pogledate fotografije sa staze i sami procijenite svoju psiho-fizičku kondiciju!
 • Molimo sve koji se prijavljuju za noćnu vožnju Velebitski šišmiši (petak, 28.5.u 20 sati start ispred Hostela Sveti Rok) da obvezno provjere ispravnost svojih svjetala na biciklu i naglavnih svjetiljki jer se vozi po zahtjevnim šumskim putevima bez rasvjete!
 • Molimo sve sudionike koji se prijavljuju na teže staze da obvezno imaju rezervnu zračnicu za gume i pumpu.
 • Molimo ponesite na ture dovoljno tekućine i nešto hrane- gdje god je to moguće na turama ćemo organizirati punkteve s dodatnom vodom i Cedevitom (gratis). Moguće je kupiti piće (piva, coca-cola) po cijeni od 10 kn/boca.
 • Nadamo se da će nas i ove godine pratiti sunčano vrijeme. Stoga savjetujemo da ponesete kremu sa zaštitnim faktorom. Za svaki slučaj ponesite kabanicu ili vjetrovku u slučaju jakog vjetra ili kiše.
 • Svaki dan uz akreditacijski pult moguće je kupiti neki od suvenira Srce Velebita (majice, buff različitih boja) čime pomažete rad istoimene udruge.
 • U nedjelju 30.5. od 13 do 17 sati ispred Hostela Sveti Rok bit će organizirana prodajna izložba suvenira i gastro specijaliteta lokalnih proizvođača.
 • Svim sudionicima koji su odabrali apartmane ili sobe bez doručka/polupansiona savjetujemo da ponesu hranu i piće jer je u Lovincu otvoren samo jedan manji dućan. Napomena: ručak u subotu je organiziran za sve sudionike unutar kotizacije (zajedničko roštiljanje na otvorenom na Izletištu Cvituša).
 • Moguće je dogovoriti doručak, uz prethodni dogovor, u Hostelu Sveti Rok (Ivana Holjevac – 099 3402410; info@hostelsvetirok.com) i na Izletištu Cvituša (Hrvoje Račić 099 2725095: hrvojeracic1@gmail.com).
 • Za sve sudionike naše biciklijade koji nisu uspjeli osigurati smještaj u općini Lovinac, dogovorili smo posebne uvjete u motelu Lički krovovi u Gračacu. Na raspolaganju je 25 dvokrevetnih soba na bazi noćenja s doručkom ili polupansiona. Kontakt osoba: Ivica Beranić 095 3980408.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Lovinački turistički forumMatej mestrovic
Lovinački turistički forumSrce velebita sponzori
Lovinački turistički forumSv buf 1
Lovinački turistički forumSv buf