Trasiranje planinarske staze na Trovrh

Trasiranje planinarske staze na Trovrh

Trasiranje planinarske staze na Trovrh

 

Vranik i vraničko polje ima svoju krunu i još uvijek neotkriveni dragulj. Lokalno poznat kao Trovira – Trovrh je vrh u Ličkom sredogorju visok 1234 m.

Na području općine Lovinac postoje 3 markirane planinarske staze -  Krč - Sveto Brdo ; Raduč - Bunovac - Malovan ; Trkulje – Zir. Inicijativom Srca Velebita uz potporu  Lovinačkog turističkog foruma, izletišta Cvituša i hostela Sveti Rok,  uskoro ćemo dobiti još jednu koja će ući u službene planinarske staze Hrvatske.

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Zagreb – Matica , više su puta bili u izvidima i traženju odgovarajućih staza koje vode do samog Trovrha.

U drugoj polovici ovog mjeseca , skupina planinara markacista ponovo će put Trovrha uz označavanje/ markiranje planinarske staze.

Samo održavanje staze dogovoreno je sa HPD Lisac iz Gračaca a što je garancija da će se staza moći koristiti cijele godine tj. kada će to vremenski uvjeti dozvoljavati.

Kako je ove godine Lovinac domaćin velikoj smotri izviđača Hrvatske krajem srpnja, vrijedni mladi izviđači odlučili su dati svoj doprinos u nastajanju nove planinarske avanture. Oni će za svog boravka u Lovincu sudjelovati u krčenju i čišćenju uspona na Trovrh.

Veselimo se zajedno ovoj vrijednoj akciji koja će proširiti ponudu Lovinačkog kraja i obogatiti planinarsku kartu Hrvatske.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Lovinački turistički forumPogled s komaYe
Lovinački turistički forumPogled s komaYe2
Lovinački turistički forumSa zira
Lovinački turistički forumWhatsapp image 2022-03-10 at 11.13.32