Naših pet nezaboravnih dana u Lovincu - 1. dan

Naših pet nezaboravnih dana u Lovincu - 1. dan

Naša redovna gošća i zaljubljenica u Liku i prirodu, ovo je ljeto povela je svoju unuku da upozna Lovinački kraj. Odlučila je svoje iskustvo i doživljaje podijeliti sa nama!  

Dan I.

Lika – ljubav na prvi pogled

I ove godine vjerni smo navici da dio godišnjeg odmora početkom kolovoza provedemo u prekrasnoj Lici. Za razliku od prošle godine kada smo s prijateljima obišli izvor Une, penjali Tulove grede, Zir i Dušice podno Svetog Brda, posjetili manastir na Krupi, spuštali se na Kugin most, kupali na slapovima Zrmanje te biciklima vozili po mnogobrojnim biciklističkim stazama lovinačkog kraja, ovog puta vodimo unuku staru 8 godina te program prilagođavamo njoj.

Nikol uvijek ljetuje na moru pa se pitamo kako će prihvatiti Liku. Sasvim nepotrebna dvojba. Lika je za nju ljubav na prvi pogled koji počinje jahanjem ponija pored sirane u Baškim Oštarijama, a nastavlja se u kampu Velebit gdje vesela ekipa mladih iz cijele Europe uči akrobatske vještine na već tradicionalnom akrobatskom festivalu u tom kampu. Nikol se okušala u hodanju po vrpci uz pomoć mladog Austrijanca i jako joj dobro ide ta akrobacija. Stoga je razumljivo da je naša sljedeća stanica Rizvan City Adventure Park. Može birati između niza atrakcija, zip linea, penjačke stijene, visećih mostova, ogromne ljuljačke koja se podiže na nekoliko metara iznad zemlje. Mi ipak odlučujemo da će pričekati s ovim aktivnostima još koju godinu..

Dolazimo u Lovinac gdje traje program obilježavanja Dana općine. Dočekuje nas ples pod tisućama zvijezda uz odličnu živu glazbu. Pridružujemo se veselju lokalnog stanovništva i njihovih gostiju koje traje do dugo u noć. I tek tada shvatimo kako je bilo dobro na vrijeme rezervirati smještaj jer u općini Lovinac do sredine rujna nema slobodnih soba, apartmana, kuća.

A ponuda je sjajna i raznolika, od soba u hostelu, izvrsno opremljenih apartmana do vila s bazenima i dviju prekrasnih kuća na drvetu u šumi u Raduču. Iako međusobno različiti u jednom su isti ali i jedinstveni- ljubazni domaćini koji će vas dočekati domaćom rakijom, svježe pečenim kruhom ili upravo ubranim jabukama. Mir, tišina i svježi lički zrak su zagarantirani. Kako to godi nakon nesnosnih vrućina na moru i klima uređaja koji rade i po noći.