Srce Velebita 2021 - 10.09. - 12.09.2021.

Srce Velebita 2021 - 10.09. - 12.09.2021.

Ispratiti ljeto na biciklijadi Srce Velebita, već je tradicija koja se ne propušta. 

I ovo ljeto završavamo od 10.09. - 12.09. u Lovincu, Svetom Roku i na obroncima Velebita.

Detalji kao i prijava su na stranici Srca Velebita.  Tu ćete naći pregled trasa po danima, sve bitne informacije o kotizaciji  i o nedjeljnoj - Utrka XCM Srce Velebita  – za licencirane natjecatelje.

Za sve koji se odluče u zadnji tren, svaki dan je moguća prijava i na info pultu kraj hostela Sveti Rok. 

Htjeli bi istaknuti subotu, 11.09. jer vas očekuje pregršt dobrih stvari:

Po završetku subotnjih tura svi se sudionici okupljaju na Izletištu Cvituša gdje se nudi lički gulaš. Bonovi za ručak mogu se kupiti prilikom registracije na Info pultu, dok je u nedjelju ručak organiziran za sve sudionike u Hostelu Sveti Rok u okviru kotizacije.

Na Izletištu Cvituša u subotu od 15h organizirana je i prodajna izložba ličkih OPG-ova:

OPG Raspjevana koza nudi prvoklasni kozji sir i posebno izrađene sapune od kozjeg mlijeka baš kao i domaće ljekovite napitke protiv kašlja koji će dobro doći u zimskim danima.

Destilerija Pavelić nudi vrhunske rakije i likere proizvedene na tradicionalan način. Posebno će vas iznenaditi povezanost rakije od kruške jesenke (tepke) i carice Marije Terezije koja je naredila svim hrvatskim kućanstvima u dijelu Habsburške monarhije da moraju posaditi jedno stablo sorte kruške zbog zdravlja i nataliteta, a one koji su se oglušili na tu naredbu žandari su pretepli (istukli) pa je ova kruška tako dobila naziv tepka.  Vjerujemo da ova jedinstvena autohtona kruškovača može i danas pomoći tim više što se na Izletištu Cvituša dočekuju i najljepše večeri uz vatru na otvorenom kaminu pod nebom s tisućama zvijezda i pogledom na brdo Cvituša.

U suradnji s ekipom iz GIANT-a u njihovom šatoru na Cvituši od 14 sati na dalje nudimo dodatne pogodnosti za sudionike biciklijade:

  • besplatan pregled GIANT i LIV bicikala uz prethodnu najavu na info@giant.hr 
  • Kratak tečaj Želim znati više- servisna radionica na kojoj ćete naučiti popraviti lanac, zamijeniti zračnicu, slagati tubeless... Zbog ograničenog broja polaznika radionice potrebno je unaprijed najaviti  se na info@giant.hr ili na Info pultu prilikom registracije.

U 17 sati imate priliku prisustvovati predstavljanju knjige „Moja planina“ Tatjane Šavorić, prve žene koja je prehodala 1.100 km trase Via Adriatica sama u zimskim uvjetima. Moći ćete  kupiti knjigu uz potpis autorice.

Navečer se zabavite uz vatru s ognjišta pod zvjezdanim nebom i živom glazbom s pogledom na brdo Cvituša!

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Lovinački turistički forumDestilerija paveliY
Lovinački turistički forumFlow-dio-staze-xco-cvituYa
Lovinački turistički forumRaspjevana koza sir