Ljeto u Lici

Ljeto u Lici

Život nam je postavio nova pravila, uveo promjene koje smo prihvatili i prilagodili se novoj normali, ali usprkos svemu odmor nam je svima prijeko potreban! Odlazak iz grada i gužve u mjesto sa još većom gužvom, problemom parkiranja, teško pronalaženje mjesta za popiti kavu .... zar je to odmor?  Na neki način ima to svoje čari, dugačija je to gužva no neosporno je da je vrijeme kada svaka naša akcija i odluka na prvo mjesto stavlja zdravlje što znači - štiteći sebe štitimo ostale. Idealna je prilika i vrijeme da odmor planiramo u zdravom ambijentu sa širokim spektrom mogućnosti!

Ne treba ponavljati da je izbor lokacije na kojoj smo odlučili provesti vrijeme svog odmora prva odluka koju donosimo, važno je što nudi, kakvu hranu ćemo jesti, gdje ćemo spavati i kakav doživljaj nas čeka ! Smještaj je zadnja odluka ali nimalo manje važna. Lovinački kraj obiluje komfornim smještajem koji će zadovoljiti Vaše potrebe, prostor za dječju sigurnu igru, okružen prirodom!  

Želite lješkariti uz kupanje i sunčanje? Izaberite plažu na čistom podvelebitskom moru ili kupanje na jezeru Sv. Rok! 

750 km biciklističkih staza garantira Vam aktivnosti i različitosti predivnih krajolika - za iskusnije Velebit za rekreativce ravnica! 

Jahanje, adrenalin park...prekratak odmor za sve mogućnosti!

Destinacija Lovinac se nalazi u centru (60 km) 5 nacionalnih i parkova prirode koji spadaju u bisere hrvatske turističke ponude. Iz destinacije Lovinac možete u tjedan dana doživjeti svu tu ljepotu. Motivirani dosadašnjim uspjehom Klaster Lika Destination i zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika i ove  sezone formiraju zajedničku ulaznicu destinacije Lika.

Kupnjom ulaznice destinacije Lika omogućen Vam je ulaz u sljedeća zaštićena područja prirode:

- u Nacionalnom parku Plitvička jezera ulaz u park, prijevoz elektrobrodom i panoramskim vlakom u okviru odabranog programa razgledavanja i osiguranje posjetitelja

- u Nacionalnom parku Paklenica jedan dan obilaska Nacionalnog parka

- u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit  posjet Parku za tri uzastopna dana

- u Parku Prirode Velebit ulaz u značajni krajobraz – uvalu Zavratnica

- u Pećinskom parku Grabovača obilazak špilje Samograd uz stručnog vodiča te obilazak parka

- u Baraćevim špiljama 60 minuta obilaska uz pratnju stručnog vodiča

- te u Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda posjet centru, podjelu Knjižice znanja, gledanje poučnog filma o regiji Gacka, mikroskopski pregled tkiva ribe, prolazak poučnom stazom fauna Gacke, obilazak Pećine, pogled na Gacku dolinu s vidikovca

Uz navedeno, ulaznica obuhvaća i obilazak Memorijalnog centra „Nikola Tesla“ Smiljan. Dakle, po jedinstvenoj cijeni od 350,00 kn za odrasle te 250,00 kn za djecu (7-18) možete posjetiti 8 ulaza pri čemu ste uštedjeli 50 % iznosa nego kad bi karte kupovali pojedinačno. Zajedničku ulaznicu moguće je kupiti za vrijeme trajanja turističke sezone a ulaznica je dostupna na prodajnim mjestima u Nacionalnom parku Plitvička jezera  – na ulazu 1, ulazu 2 i na pomoćnom ulazu Flora ili online na poveznici: Lika Destination_zajednička ulaznica te odlučite kada koju lokaciju želite posjeti. 

Dođite, upoznajte, iskusite i doživite Liku, zeleno srce Hrvatske!